Rugklachten

We zitten wat af

We zijn geboren om te bewegen en toch zitten we wat af tegenwoordig:
We zitten op het werk, in de auto, aan tafel, op de bank, zelfs in het theater of de bioscoop. Al dat zitten is hoeft geen ramp te zijn, ware het niet dat 80 tot 90 procent van de mensen verkeerd zit: Met een ronde rug, onderuitgezakt, waardoor de wervelkolom te zwaar wordt belast. Het pijnlijke gevolg: een toename van vooral lage rugklachten.
Die klachten van rugpijn kunnen soms zo erg worden, dat het zitten pijnlijk wordt en we uiteindelijk soms niet eens meer kunnen werken. Maar met de juiste stoelen kunnen we variërend, en daardoor wél goed zitten. De stoelen van Varier (voorheen Stokke)  helpen bij het verbeteren van rugklachten en kunnen ze zelfs helpen voorkomen.

Rugklachten voorkomen
Klachten van rugpijn ontstaan vaak door een combinatie van lichaamsbouw, lichamelijke en geestelijke conditie en leeftijd, maar zijn meestal terug te voeren op een verkeerde slaap- en zithouding. Mensen die eenmaal last hebben van hun rug, zijn daar niet zomaar vanaf. Arts en fysiotherapeut kunnen voor een gedeeltelijk herstel zorgen, maar als ‘ruggebruiker’
kunnen wij zelf veel meer bereiken. Dat begint bij een juiste zithouding. De stoelen van Varier (voorheen Stokke) zijn daar speciaal voor gemaakt. De ergonomisch ontworpen modellen helpen u variërend zitten. Het design zorgt tijdens het zitten voor een natuurlijke beweging. Het bovenlichaam moet zichzelf in balans houden, waardoor de juiste spiergroepen continu getraind worden en zo oefent u vanzelf de rug- en buikspieren, precies zoals fysiotherapeuten altijd adviseren.

 

Ergonomisch design van Varier
Het uitgangspunt van het ontwerp van stoelen van Varier (voorheen Stokke) is het menselijk lichaam: de rug komt automatisch recht boven het bekken te staan. De ruggengraat komt in zijn natuurlijke, S-vormige kromming, terwijl borstkas en schouders rechtop blijven. Daardoor worden de wervels niet ineengedrukt, maar komen ze in de natuurlijke houding. En, nog belangrijker, u blijft vanzelf in beweging en versterkt zo de spieren en voorkomt spanningen in rug, nek en schouders. Constant licht bewegen blijkt niet alleen gezonder, maar uiteindelijk veel minder vermoeiend dan statisch zitten.

Daarnaast zorgt ook de open hoek in de heupen voor een actieve bloedcirculatie en een verbeterde zuurstoftoevoer, waardoor het concentratievermogen stijgt. Tegelijk ondersteunen de stoelen van Varier (voorheen Stokke) zo, dat u in een juiste
houding kunt rusten.

Advies modellen
Wij adviseren voor rugklachten met name de werkstoelen Variable Balans, Thatsit Balans, Zadelkruk Move en Actulum.


De balans stoelen Varier Variable Balans en Varier Thatsit Balans zijn uitermate geschikt voor mensen met rugklachten en hernia die de gehele dag langdurig achter elkaar moeten werken. Doordat ook de ‘knieën’ worden ingezet bij het zitten, worden de wervels nog meer ontlast dan bij de andere modellen van Varier (voorheen Stokke). Dat geeft extra verlichting van de rug en voelt buitengewoon comfortabel aan.

Klik hier om de collectie te bekijken.