Variér (voorheen Stokke)

Van Stokke naar Varier ®
Varier is in 2006 ontstaan als onderdeel van het beroemde meubelmerk Stokke. Het Noorse bedrijf koos ervoor om met Stokke voort te borduren op de bekendheid van de Tripp Trapp kinderstoel met nog meer innovatieve kindermeubels. Onder de naam Varier Furniture AS ontwikkelde het bedrijf zich als specialist op het gebied van ergonomisch zitten op het werk én thuis. Zo ontstond de toonaangevende lijn Balans stoelen met onder meer de Variable Balans, de zadelkruk Move en de prachtige Balans relaxstoel Peel.

 

 

Variërend zitten
De modellen van Varier houdt dankzij het design de ruggengraat in zijn natuurlijke kromming en de rug wordt hierdoor ontlast. Daarnaast kenmerkt de stoelen uit de collectie van Varier (voorheen Stokke) dat ze tijdens het zitten uitnodigen om te bewegen en te variëren. Ze helpen daarmee bij het verminderen en voorkomen van rugklachten Mensen zijn geboren om te bewegen, stilzitten is in wezen zeer tegennatuurlijk. Er ontstaat druk op de wervels, waardoor rugklachten kunnen ontstaan. En als de spieren continu aangespannen zijn, neemt de doorbloeding af en gaan afvalstoffen zich ophopen.
Terwijl beweging tijdens het zitten de spieren juist oefent, de spanning in rug, nek en schouders voorkomt. De open hoek in de heupen zorgt voor een actieve bloedcirculatie en een verbeterde zuurstoftoevoer, waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en het concentratie vermogen stijgt. Daarom nodigen de ergonomische stoelen van Varier uit om variërend te zitten. Onder het motto: de beste zitpositie is altijd ‘de volgende’.

Klik hier om meer te lezen over hoe Varier (voorheen Stokke) helpt bij het voorkomen van rugklachten.


 

Varier varieert

Varier (voorheen Stokke) is onderverdeeld in 4 groepen (werk, eet, lounge en relax) waarop weer 

talloze variaties mogelijk zijn.

Het meest bekende model in de categorie werkstoelen is wellicht de kniestoel Varier Variable Balans en Varier Thatsit Balans. Deze Balans stoelen zijn uitermate geschikt voor mensen met rugklachten die de gehele dag langdurig achter elkaar moeten werken. Doordat ook de ‘knieën’ worden ingezet bij het zitten, worden de wervels nog meer ontlast dan bij de andere modellen van Varier(voorheen Stokke). Dat geeft extra verlichting van de rug en voelt buitengewoon comfortabel aan. 


De zadelkruk Varier Stokke Move is multifunctioneel en is bijvoorbeeld ideaal voor het werken aan een (in hoogte verstelbare) tafel of bureau, muziekspelen, staand huishoudelijk werk (zoals strijken of bij het aanrecht) ,schilderen, kapper, diverse therapeuten enz.

Daarnaast heeft Varier de schommelende bureau/eetstoel de Actulum. Deze stoel volgt elke beweging en bevordert het zitten met een rechte rug en zorgt voor een mooie afwisseling van actief en passief zitten.

In de categorie relax en lounge zijn de modellen Varier Kokon en Varier Peel prachtige relaxstoelen die zorgen voor effectief en comfortabel relaxen in een verantwoorde zithouding.

Kortom: Variér (voorheen Stokke) zorgt voor een ergonomische verantwoorde zit met een prachtig
design met alleen het beste voor de gebruiker.

 

Klik hier  om de totale collectie te bekijken.